Friday, July 10, 2009

Argh spek mata aku!

Haachuum! Alhamdulillah.
Berhabuk gila keyboard laptop nih. Maklumla ade budak sorang ni RAJIN sangat study sampai tak sentuh laptop langsung. Kagum aku. Hah, cakap jela korang pun kagum jugak.

.
.
.

Yela yela cite kat atas tu nampak sangat tipu semate2. Kalau nak kata aku ni rajin, memang takleh caye la. Malas tahap maksima kott. Tapi alhamdulillah aku boleh blaja la jugak.


Jeng3, menatang ape pulak nih?


Haa sebelum aku merapu dengan lebih lanjut, aku nak mengumpat sikit ucapkan trime kaseh kat sorang budak die-hard-fan korea ni. Thanks for not forgetting my birthday ye cik Alia Zuhaira. Walaupun dah dekat 3 bulan baru kau nak kasi hadiah. Hahaa joke joke.

Sebenarnya aku tengah jetlag skarang ni. Sebab tu tetibe update pukul 1.31AM. Aku baru balik dari long-journey dengan mak & ayah aku. Tidur gila punya lama kat dalam kete tadi. Sooo secara tak langsungnye aku dah ponteng tak datang skola dekat seminggu dah. Gile ketinggalan la aku. Tsk tsk camne aku nak PMR ni wehh!


Rajin kan aku? Aiseh kantoi buku tak bukak.


Hari Isnin baru2 ni aku datang skola macam biase. Tapi ayah pick-up aku pukul 1PM, then terus gerak pegi Kuantan. Busuk gila pakai baju skolah masuk hotel. Haha.

Satu malam je kat hotel Kuantan tuh. Ayah aku ade keje ape ntah kat situ. Then hari Selase, gerak pegi Terengganu pulak. Huh, rase macam orang tak berumah lak asyik tukar2 tempat. Rabu petang terus gerak gi Kelantan. Kitorang tido satu malam kat rumah Mak Tok aku. Khamis baru balik rumah.

Sampai rumah lebih kurang pukul 8 malam kot. Then lepas solat tetibe adik aku mengidam nak makan waffle. Mengandung pun belum kott.

Soooo.. Malam2 tu jugak kitorang gerak pegi Alam Sentral nak beli waffle untuk adik aku. Gile. Baik kan kitorang?

Oh ye. Aku baru prasan yang spek mata aku tertinggal kat Kelantan. Haihh camne aku nak study ni oih, serius aku tengah buta tak nampak pape. Sian aku.

Apepun, kerja kursus KHB aku dah nak settle. Haa nak aku tunjuk keje kayu aku? Jap2, meh aku letak pic. Haha gelabah je.


Serabaii


Ye aku tau tak lawa sangat pun keje kayu aku. Syelek die memang pelik sket. Tersangat simple pulak tu. Alaa kesah ape, asalkan siap kan? Boleh aku tumpu untuk subjek lain lak. Asyik2 keje kursus je.

Okeyla aku da ngantuk. Tata. Assalamualaikum.

p/s: Psst. Esok besday ayah aku la :)

8 comments:

smart_asya said...

cian kak maya, dah mcm as blind as a bat pulak. heheh...

kaklang said...

tu mayah wat sendiri ke kayu2 tu.rak buku ke ek?kaklang dulu buat punyelaaaaa huduhs.takde bakat seni langsong.kuciwaa

Maya MoRay said...

// smart_asya: haha tau takpe :P
hei td waktu mighty mind terer ah kmu ~

Maya MoRay said...

// kaklang: wat sendiri aa yg nih ,
sbb tu tak lawa pun .
ele yg kaklang punye kan tahan lame
smpai arini ade lg kott kat rumah

kaklang said...

uwaaa serious ade lagi kat rumah? buang cepat mayaa!!! buanggg sebelum terlambat

Maya MoRay said...

// kaklang: tanak ah
sian makhluk2 kcik yg tinggal dlm uh :P
haha tade ah ~
eh harini besday ayah kan .

chentamuzikindiemalaysia said...

Cantik la gambar buku tu..Warna dia terang,camne buat ehh??.

Maya MoRay said...

// chentamuzikindiemalaysia:
hohh yg tu ?
gune picnik aje , laptop nih manede photoshop mcm dulu . tsk tsk

yg tu gune effect 'Cross Process' .
emm kaler die terang sbb gamba tu mmg amik kat tempat yg terang .
tp klo gmbr tu gelap bole je adjust2 'exposure' die .

sng cite , u juz tkan2 je ape2 smpai pic jd lawa . kan snang :P