Friday, August 15, 2008

Terperap dlm bilek.


Hee. Pape je!

Heyy there readers. Hari ni aku ngan family blk kmpg sbb esoknye ade kenduri. Time tu dh malam. Aku tk igt la cite dlm perjalanan cmne, sbb aku tido jek! HAHA. Tp on the way tu ayah try nk call moyang tp tk dpt dpt. Ayah pn ckp, "Ade can la kite bule tdo kat hotel mlm nie. Moyang tk jwb2 pn." Heee aku suke aku suke! Isk tk baek. Tp aku suke!

Last2 sampai gak kat ruma moyang. Ayah pn kluar sorg nk ketuk pintu. Lameee lps tu moyang bkk gak. Ayah pn dtg blk kat kete suro kitorg angkat brg. Aku sdey la jgk tk dpt pegi hotel. Bknnye ape tp aku dh lme tk tdo hotel lahh! ;P

Abg ude time tu asek lyn nset je! OH ye lupe nk ckp. Time tu cuma ade aku, ayah mak abg ude sofiyyah ngan umar. Kakteh ngan suami dye tk dtg sbb pegi t'ganu bwt kenduri cukur jambul anak dorg. So kitorg pn masuk laa.

Dh salam2 tu moyang suro la kitorg angkt tilam bwk pegi ruang tamu. Lps dh angkt2 tu kitorg minum teh smbl sembang2. Umar ngan sofiyyah cuma tau nk maen kejar2 jee. Jelez gak aku tgk sbb aku manede kwn sebaya kat kampung tu! Tsk. Sedey.

Esoknye pg2 lg aku dh iron baju kurung utk kenduri. Bju kurung tu sbnrnye kaklang pnye! HAHA sorry kaklangs! Pastu aku tgk tivi ngan umar and abg ude smbil tgu mak abis mandi. Tetamu2 tk dtg lg time tu. Ayah lak pegi Tampin beli mende2 utk kenduri.

Bile sume dh settle, pkl 12 ttmu dtg. Aku still dlm bilek, malu lh katekan. Like i said, aku tkde kwn sbaye! So aku drag skali umar biar die tman aku dlm bilek tu. Ade la dlm sorg dua msuk2 nk tumpang tnds.


Sian umar kne tman aku dlm bilek lme2 tk dpt maen ngan kwn2 die. Hihi.

Apepun, aku ngan umar kne gak kluar sbb mak dh pggil2 ajak mkn. Aku pn dgn tk rela kluar bilek pstu mkn2. Lps mkn2 tu aku tlg skali kmas2 pastu trus msuk bilik kurung diri lgy.

Aku dlm bilek tu mmg booosan sgtt. So time tu la aku manfaatkan rm165 kedit aku tu. HAHA. Aku msg Sofiah Jun, Safiyyah, Mean, Fad, Dini and raaamai la lagi. Tahpape jek aku en? Hihi. Lgpn ramai sbb bdk jeram pn dh cuti. Kitorg cuti smenggu. Whee! Aku msg2 n then mak ajak solat. Lps solat kitorg pn balek ruma.

And kitorg pn BYE rumah moyang! See you later! Saaayang moyang. Heee. Anyway aku smgt gile nk start holiday sminggu! YAY YAY YAY! Tu je!

2 comments:

Alia-chan said...

bes gilaa ko pnye blog weyh aku jelez mcm nk mati.














ko percye ke?
aku tpu je lak . XD

Maya MoRay said...

ceh. klo nk mrepek pigi jaoh2~