Tuesday, April 28, 2009

It's Our Movie Night


Ini bukan aku. [DEVIANTART]


1. Cergas gila sume orang kat kelas tadi. Ada soklan sket, ramai angkat tangan. Tak paham aku. Memang pelik. Tadi takde sorang pun yang tido dalam klas. Tak pernah-pernah aku tengok keadaan camni sebelum ni. Arrgh apsal ni ek? Aku termiss pape ke? Asal korang aktif sangat arini?

. . . . .

Okey .. okey. Abaikan sume kat atas tu. Aku tipu je.

Tymah, Mynah ngan Alya tak datang sekolah hari ni. Demam belaka. Jyja kat kelas tadi, kerja dia batuk-batuk je. Siap bawak sapu tangan lagi. Lyana pun tetibe dahi panas. Aku? Aku pulak waktu kelas Sejarah baru mula pening-pening. Dahi pun panas. Fatyn ngan Malya baru pulih dari demam. Tadi dua budak tu sihat je aku tengok.

Eh! Buat apa aku cerita panjang-panjang kat korang. Bukannye korang kenal pun. Pendek kata, ramai gilalah sekarang yang asyik demam-demam. Apsal ek?

Panas kottt kat luar tu.

Mak aku pun dah mula suruh aku bawak panadol dengan sebotol air kosong gi skola. Malas, tapi aku nak bawak jugakla. Asyik mintak air kosong Tymah je. Kelas pun aircond. Haus slalu. Ah, pape jelaa pasal demam2 ni.



2. Tadi aku join mak aku tengok Korean drama yang memang berminggu-minggu kitorang follow. Boys Over Flowers, channel 303. Haaa. Tau? Kalau tau, ape aku kisah. Huhu. Aku ngan mak aku pun tengok jela. Kutuk-kutuk Jaegyong gedik, pastu kesian-kesian kat Jandi. Junpyo pulak bengong. Whatever la kan.

Waktu cite tu da tinggal lagi 30 minit, tetibe ayah aku join. Hakhak. Lawak gile waktu ayah aku tengok skali. Cerita sedih boleh jadi comedy secare tibe-tibe. Bile cite tu da habis, ayah aku macam "Eh! Laaa. Baru je nak enjoy cite tu." Heh, siyes taktipu. Ayah memang sporting habis.

Lepas da habis cite tu, mak ngan ayah aku tengok cite Enchanted pulak. Aku pegi siapkan presentation untuk esok kat luar bilik TV. Bosan ah cite Enchanted. Dah beribu kali aku tengok dengan abang aku waktu cuti skola tahun lepas.

3. Aaah! Esok ada Math! Aku bukan tak suka, tapi susah nak catch-up. Wuuu. Tolong aku weh.

4. Anyway. Aku ngantok gila sekarang. Saje nak buat entri baru, aku tau kau rindu kat entri aku. (Ehhh ade kott orang bace?) Pape jela. Lenkali aku post lagi entri baru. Doakan aku exam 2 minggu depan nanti. Adios amigos.

ps: Suka hati korang la nak kata aku fanatik ke ape.
pss: 11PM-12PM tadi aku happy. Jangan tanya aku kenapa.


Gahaha, sekadar hiasan :D [DEVIANTART]

11 comments:

Anas Md Uslim said...
This comment has been removed by the author.
Maya MoRay said...

// Anas Md Uslim

duuuude .
aku rse aku da kate yg atas tu bukan aku ?

eh , lain gila kott aku ngan die ,

Anas Md Uslim said...

lorh,
aku tak kata yg gambar kt atas tu muka ko yg sama dgn izzati.
muka sebenar ko hampir sama dgn izzati

Maya MoRay said...

// Anas Md Uslim

ramai la pulak ckp cmtu .
nseb baek aku tk brp knal kau .
eh sape kau ye ?

Anas Md Uslim said...

aku budak form 1 kat sekolah kau.
aku tengah siasat sama ada aiman betul2 cinta kat kau ke tak.

lagi satu, aku rasa, aku selalu nampak ko kalau aku keluar rumah.

Maya MoRay said...

// Anas Md Uslim

then batalkan niat kau nk siasat psl tu .
aiman suke kat beruk tepi rumah kau ,
buang masa kau je .

eh ! aku ingat kau tinggal kat kampung org asli ?
tade mase aku nak lepak dekat2 rumah kau .

Anas Md Uslim said...

haha,
it's called democracy.
(huh, tetibe je)

Maya MoRay said...

// Anas Md Uslim

ohhh anas yang tu rupenye .
ala yang poyo2 tu kan ?
haha , baru teringat .

Anas Md Uslim said...

haha,
poyo?
tak perasan plak aku poyo.

takpelah,
aku tak amik kisah apa yang orang kata.

Maya MoRay said...

// Anas Md Uslim

see ? you just did it again .
poyo ok .

NABILAH <3 said...

haha, susah nak jumpe classmates aku yg cergas-cergas time blaja :P